FOTO'S
Recept
champignonsoep
§
bakboter
§
4 kleine ajuin,
fijngesneden
§
2 bakjes van 250
gram witte champignons, fijngesneden
§
Voeg eventueel ook wortel, prei en aardappel toe. (fijngesneden
§
4 bouillonblokjes
§
1 ml melk
§
1 eetlepel fijngehakte
peterselie
§
zout en peper naar
smaak
§
indien gewenst: 2 eetlepels crème fraîche
Champignonsoep maken
1.
Smelt 3 de boter in een soeppot op een laag vuur, maar laat de
boter niet bruin worden.
2.
Voeg de in stukjes gesneden ui, wortel, prei, aardappel en
champignons toe. Voeg peper en zout toe en de fijngehakte peterselie. Roer
alles goed om in de boter, zet een deksel op de pot en laat op een zeer laag
vuur 15 minuten stoven.
3.
Voeg de bouillon en de melk toe, breng aan de kook en roer zo nu
en dan om.
4.
Van zodra de soep kookt, zet je het vuur lager, doe het deksel
op de pot en laar 15 minuten sudderen.
5.
Pureer de soep. Indien de soep te dik is voeg wat water toe.
6.
Snijd indien gewenst verse champignonstukjes of zeer dunne
champignonschijfjes in de soep.
7.
Voeg voor het serveren de room bij in de champignonsoep en voeg
indien gewenst wat citroensap toe naar smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten