vrijdag 8 november 2013

Champignonsoep

We maakten lekkere champignonsoep! Mmmmmmmmmmmmmm.............

FOTO'S

 

Recept champignonsoep


§                  bakboter
§                  4 kleine ajuin, fijngesneden
§                  2 bakjes van 250 gram witte champignons, fijngesneden
§                  Voeg eventueel ook wortel, prei en aardappel toe. (fijngesneden
§                  4 bouillonblokjes
§                  1 ml melk
§                  1 eetlepel fijngehakte peterselie
§                  zout en peper naar smaak
§                  indien gewenst: 2 eetlepels crème fraîche

Champignonsoep maken












1.             Smelt 3 de boter in een soeppot op een laag vuur, maar laat de boter niet bruin worden.
2.             Voeg de in stukjes gesneden ui, wortel, prei, aardappel en champignons toe. Voeg peper en zout toe en de fijngehakte peterselie. Roer alles goed om in de boter, zet een deksel op de pot en laat op een zeer laag vuur 15 minuten stoven.
3.             Voeg de bouillon en de melk toe, breng aan de kook en roer zo nu en dan om.
4.             Van zodra de soep kookt, zet je het vuur lager, doe het deksel op de pot en laar 15 minuten sudderen.
5.             Pureer de soep. Indien de soep te dik is voeg wat water toe.
6.             Snijd indien gewenst verse champignonstukjes of zeer dunne champignonschijfjes in de soep.
7.             Voeg voor het serveren de room bij in de champignonsoep en voeg indien gewenst wat citroensap toe naar smaak.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten